22 Aralık 2018

Türkiye Avrupa Konseyi Toplantısı Yapıldı.

30 Kasım – 02 Aralık 2018 tarihlerinde Büyükçekmece Belediyesi ev sahipliğinde; Bulgaristan, Polonya, Macaristan, Portekiz, İspanya, Fransa, Gürcistan, KKTC, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk, Ukrayna, Hırvatistan, Romanya, Hollanda ve Türkiye ülke temsilcileri Büyükçekmece’ye geldikleri ilk gün FIDAF 2. Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, Fıdaf Türkiye Temsilcisi Nazan Karagözoğlu, Fıdaf Türkiye Kurullar Koordinatörü Hasan Akkuş, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Büyükçekmece Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Abdülhamit Pehlivan, Büyükçekmece Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Rıdvan Orhan, Fıdaf Uluslararası Festivaller Kurulu Üyesi Anelsander Başkanı Uğur Bent Türker, FIDAF TÜRKİYE ve AVRUPA Dış İlişkiler Kurulu Üyesi Lale Uraz katıldı.

Toplantının gerçekleşmesinde büyük katkıları olan, Fıdaf Onursal Başkanı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün toplantı açılışında “Kültür ve sanatın gelişimi ve nitelikli festivallerin artması için bu toplantıların başarı ile geçmesi bizleri de mutlu ediyor. 20 yıldır “Sevgi birbirimize, barış hepimize sloganıyla neredeyse davet etmediğimiz ülke kalmadı. 50.000’e yakın kültür ve sanat elçisini ülkemizde ağırladık. Sadece uluslararası kültür ve sanat festivali ile Büyükçekmece’nin değil, İstanbul ve Türkiyemizinde tüm dünya ülkelerinde tanıtımına katkıda bulundukç Dostluk ve barış mesajlarımızla dünya ülkelerine köprü olduk. Bugünde burada Değerli Fıdaf Ailesi’nin Avrupa Temsilcilerini ağırlamaktan çok mutluyuz. Oldukça verimli geçeceğine inandığım bu toplantı Türkiye’de ve Avrupa Kıtasında ilk. Biz başlattığımız içinde ayrıca gururluyum. Umarım diğer kıtalarada bu başarılı buluşmalar örnek olur, ve sizlerin çalışmaları gayretleri ile tüm kültür sanat emektarları kendi ülkerinde daha güzel festivaller sağlarlar. Ülkem ve festivalimiz adına, katkılarınız için teşekkür ediyor, başarılarınızın devamlılığını temenni ediyorum. ” dedi.

Toplantı Fıdaf 2. Başkanı Gürhan Ozanoğlu ve Avrupa Kıtası Başkanı Catalin Catalin Oancea (Romanya), Avrupa KItası Başkan Yardımcısı Gabriel Frontera Mestre (İspanya) ve Avrupa Kıtası Genel Sekreter Yardımcısı Emıl Dımıtrov (Bulgaristan) yönetiminde başlayan toplantı 2019-2020 festivalleri genel değerlendirmeleri, festivallerin niteliklerinin arttırılması, Fıdaf’ın dünya festivallerine sağlayacakları, dans yarışmalarında ve katılımlarda dikkat edilmesi gerekenler, gruplarla ilgili kriterlerin oluşturulması ile ilgili kararlar konuşuldu.

Katılımcılara Gala Yemeği ve eğlence düzenlendi. Dünya Kostümleri Müzesi gezdirildi. Katılım Sertifikaları verildi.

[ngg src=”galleries” ids=”9″ display=”basic_thumbnail”]

Sosyal Medyada Paylaş
WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram