22 Ekim 2016

Halk Oyunları’nda Güney Kore’den 3 zafer

Türk Folklor Kurumu Başkanı (FK) ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Başkanı H.Gürhan Ozanoğlu, Güney Kore’nin Cheonan kentinde gerçekleşen Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) Genel Kurulu’nda 59 üyenin tam oyunu alarak FIDAF Başkan yardımcılığı görevine seçildi.

Cheonan’da gerçekleşen Uluslararası Halk Dansları Yarışması’nda Büyükçekmece Belediyesi Altın Köprü Halk Dansları Topluluğu ise, 19 ülkenin tam puanı ile dünya birinciliği ödülüne layık görüldü. Ayrıca Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de üye 59 ülkenin tamamının oylarıyla “FIDAF Daimi Onursal Başkanı” seçildi.

Türk Folklor Kurumu Başkanı, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türkiye Festivaller Birliği Onursal Başkanı, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festival Komitesi Başkanlığı görevlerini sürdüren H. Gürhan Ozanoğlu; Türk kültürünün, halk biliminin geliştirilmesi ve tüm dünya da tanıtılmasına katkı sağlamak adına başlattığı kararlı çalışmalarını bundan sonra da aralıksız olarak sürdürecektir.

“FOLKLORİK DEĞERLER BİR MİLLETİN KÖKLERİ GİBİDİR”

45 yılı aşkın süredir halk oyunlarının içinde olduğunu, hayatını Türk folkloruna ve halk oyunlarına adadığını belirten H. Gürhan Ozanoğlu, “Folklorik değerler bir milletin kökleri gibidir” dedi.

Türkiye’de halk oyunlarının hak ettiği yerde olmadığını dünya ülkelerinin tamamına yakının halk oyunlarına büyük önem verdiğini ifade eden Ozanoğlu, şunları söyledi: “Amacımız halk oyunlarımızı Türkiye’de layık olduğu yere yükseltmektir. Teknolojik gelişim geleneksel değerlerimizi törpülemeye devam ediyor. Oysa geçmişten geleceğe köprü olan folklorik değerlerimiz ve halk oyunlarımız kültürümüzün önemli parçalarıdır. Böylesine önemli bir konuda devletimizle işbirliği yaparak yeni nesillerin geçmişlerini öğrenmeleri adına projeler üretiyoruz. Amacımız geçmişini doğru öğrenerek, geleneksel değerlerini yaşatan ve aynı zamanda geleceğe güvenle bakan modern ve gelişen çağa ayak uyduran bir gençlik yaratmaktır.

Halk oyunlarımız folklorumuzun çok önemli bir parçasıdır. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli bir çalışma yürüterek projeler üretmeyi hedeflemekteyiz. İlkokuldan itibaren çocuklarımızı halk oyunları camiasına kazandıracağız. Bunu yaparken çocuklarımıza boş zamanlarını değerlendirecekleri bir uğraş, önemli bir çevre ve kötü alışkanlıklardan uzak bir ortam hazırlıyoruz.

Halk oyunları büyüğünü saymak, küçüğünü korumak, yetiştiği toplumun tüm değerlerine sahip çıkmak demektir.

Halk oyunları birliktelik, vatanperverlik ve kardeşlik demektir.

Tüm Türkiye’nin yedi iklim, dört bucak nakış nakış örülmesi demektir.

Sosyal Medyada Paylaş
WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram